Смъртоносното кръстовище в Благоевград, на което загина 19 годишната студентка Фатиме

...
Смъртоносното кръстовище в Благоевград, на което загина 19 годишната студентка Фатиме
Коментари Харесай

Започна ремонт на фаталното кръстовище в Благоевргад

Смъртоносното кръстовище в Благоевград, на което почина 19 годишната студентка Фатиме Колашова, блъсната от камион, до момента в който пресичала на пешеходна пътека, към този момент е в ремонт, оповестява bTV.

Сега там ще се построи " лежащ служител на реда ", ще се забрани паркирането в региона на кръстовищто, ще се направи още една пешеходна пътека, ще бъдат поставени допълнителни маркировки и осветяване. 

Бързата реакция на общината бе наложена от митингите на жителите и студентите от града, които сигнализираха, че кръстовището е рисково и би трябвало да се вземат незабавни ограничения за обезопасяването му. Вече са събрани подписи от 1000 души, които упорстват за промени на рисковото кръстовище.

Гражданите настояват също на мястото да бъде повдигнат светофар, а служители на реда да патрулират редовно в делничните дни в час пик в региона на пешеходната пътека. Искат също да се сложат камери на 200 метра преди кръстовището, както и за повдигането на пешеходните пътеки и тяхното обозначаване с цветна багра.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР